Det værste ved Open Source Days…

.. er at vælge.

Efterhånden som programmet er faldet på plads for alvor de sidste uger, har jeg fået udset mig en del indlæg som jeg ikke vil gå glip af. Problemet er selvfølgelig, at nogle af disse indlæg foregår samtidig med hinanden.

Applied Copyleft vs. Open ID

Licensering af eksempelvis kildekode i open source sammenhæng, kan være en kompleks størrelse, som mange synes er vanskelig at tage og føle på. Hvordan kan det afgøres om mine medmennesker har baseret deres arbejde på kildekode jeg har skrevet? Hvem skal håndhæve at de, i givet fald, udgiver deres software under samme licens som jeg har udgivet min? Og hvordan skal det foregå? Jeg tror Martin von Haller Grønbæk er blandt landets bedste til at besvare den slags spørgsmål, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre hvad han har at sige.

Et fænomen som OpenID har, for mig at se, et enormt potentiale - vel at mærke hvis skidtet er lavet ordenligt. At holde styr på flere og flere netidentiteter, adgangskoder og -metoder, bliver naturligvis vanskeligere og vanskeligere. Idéen med en “fælles” autenticeringsmekanisme er tillokkende, men det siger sig selv, at man lige pludselig er langt mere blottet, hvis noget får fravristet én sin digitale identitet.

Best Practices vs. Google Android

Høj kodekvalitet bliver vigtigere og vigtigere år for år, efterhånden som flere og flere kritiske systemer overlades i automatikkens vold. Desværre er der på mange fronter, en uheldig tilbøjelighed til, at der lægges mere vægt på kvantitet end på kvalitet, når det gælder softwarefremstilling. Poul-Henning Kamp plejer at anlægge et sundt livssyn i forhold til denne problemstilling, og så er han i øvrigt sjældent kedelig at høre på.

Små, integrerede dimser dukker frem alle vegne. Hvorvidt de revolutionerer vores liv og levned, og gør hverdagen lettere, skal jeg lade være usagt, men mange af dem er smarte og handy, og ingen kan vist længere være i tvivl om, at den slags går som varmt brød. Google har også opdaget trenden, og har for nyligt lanceret Android, et styresystem til en lang række forskellige små dimser. Det kunne være sjovt at se hvad det kan, og hvordan det fungerer.

Exherbo vs. Emacs on steroids

Den purunge linuxdistribution Exherbo lader til at have nogle kvikke hoveder i stald med nogle gode idéer, som måske kan skubbe lidt til opfattelsen af hvordan et linuxsystem kan og skal fungere. Udover at besøge deres stand i brugergruppeområdet, er jeg sikker på det kunne være spændende at høre Bryan Østergaard fortælle om deres visioner og planer for fremtiden.

Emacs er den bedste teksteditor til Unix - end of story. Jeg er erklæret fan, og det er meget sjældent, at min laptop bliver tændt og slukket igen, uden at jeg har brugt Emacs undervejs. Jeg er sikker på at det bliver mindst lige så spændende som det bliver underholdende, at høre to gamle rotter - Peter Toft og Kenneth Geisshirt - fortælle om nogle af deres yndlingsfif.

amavisd-new vs. Why formats matter

Spambekæmpelse er desværre en mere og mere omfattende videnskab, som kan gribes an med myriader af forskellige metoder. Nogle er effektive, andre er nyttesløse. Nogle er simple, andre er komplicerede. D’herrer Hildebrandt og Koetter plejer at have ret godt styr på deres SMTP-teori, og som LinuxForum 2007’s deathmatch med al ønskelig tydelighed også afslørede, er spambekæmpelse dem heller ikke fuldstændig fremmed.

Kampen om kontorformater raser som aldrig før, og alligevel er forbløffende mange danskere fuldstændig ligeglade. Det hører ikke til sjældenhederne, at jeg modtager en .doc-fil som vedhæftet fil i en email, når afsenderen ønsker at sende mig et billede, eller et excel-regneark når nogen ønsker at formidle en punktformet liste. Jeg er sikker på, selvom det til tider er vanskeligt, at folk ikke gør den slags for at genere mig, men simpelthen på grund af manglende lærdom. Til gengæld mener jeg snart det må være på tide, at øvrigheden lærer ikke at putte firkantede klodser i runde huller, og vice versa.

Dette er nogle af de dilemmaer jeg skal have løst i løbet af de næste par dage. Det til trods, glæder jeg mig enormt til at opleve en masse spændende, snakke med alle jer, og lade mig inspirere af alle mulige og umulige idéer.

Vi ses.